arnos.gr

Μαθηματικά Α’ Γυμνασίου
Διδασκαλία – Αυτομάθηση – Αξιολόγηση

Με μια ματιά

Τα μαθηματικά της Α’ Γυμνασίου περιλαμβάνουν την γνωριμία και εξοικείωση του μαθητή με τις έννοιες των φυσικών αριθμών, των κλασμάτων, των δεκαδικών αριθμών, των ποσοστών, των εξισώσεων με θετικούς και αρνητικούς αριθμούς. Ο μαθητής κατακτά σταδιακά τη γνώση των μαθηματικών λογισμών, διερευνά τις μαθηματικές του δυνατότητες, αναπτύσσει την ευφυΐα του, δοκιμάζει τα γνωστικά του όρια. Η διαδρομή του είναι ένα μοναδικό ταξίδι μαθηματικής εξάσκησης, με συνοδοιπόρο του την τεχνογνωσία μας, την εμπειρία μας και τους καθηγητές μας.

  • Video-ΔιδασκαλίαVideo-Διδασκαλία

    Θεωρία & Παραδείγματα

  • Φύλλα Μάθησης Φύλλα Μάθησης

    Ασκήσεις Εμπέδωσης της Ύλης

  • Αξιολόγηση & ΔιαγωνίσματαΑξιολόγηση & Διαγωνίσματα

    σε κάθε κεφάλαιο

Ενδιαφέρομαι να μάθω περισσότερα για τα Μαθηματικά Α’ Γυμνασίου

Περιεχόμενο Μαθήματος

Άνοιγμα όλων
Χάρτης Πλοήγησης- Διδακτικοί Στόχοι
Κεφ. 1ο: Φυσικοί Αριθμοί
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/25 Βήματα
Κεφ. 2ο: Κλάσματα
Κεφ. 3ο: Δεκαδικοί Αριθμοί
Κεφ. 4ο: Εξισώσεις και προβλήματα
Κεφ. 5ο: Ποσοστά
Κεφ. 6ο: Ανάλογα & αντιστρόφως ανάλογα ποσά
Κεφ. 7ο: Θετικοί & αρνητικοί αριθμοί 7.1 – 7.5
Κεφ. 7ο: Θετικοί & αρνητικοί αριθμοί 7.6 – 7.10
Προετοιμασία Τελικών Εξετάσεων: Άλγεβρα & Γεωμετρία
Προσομοιωτικά Θέματα

Διαθέσιμα Βιβλία

Ο ΑΡΝΟΣ προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών για τα μαθήματα της Α΄ Γυμνασίου. Το πρόγραμμα σπουδών μας περιλαμβάνει εξατομικευμένα on-line μαθήματα για την κάλυψη της εκπαιδευτικής ύλης της A’ Γυμνασίου, προσφέροντας παράλληλα την ευελιξία της εκμάθησης στον ρυθμό του μαθητή. Οι μαθητές μας μπορούν να επιλέξουν από ένα ευρύ φάσμα διαδικτυακών μαθημάτων, καλύπτοντας όλα τα βασικά μαθήματα που επιθυμούν σε κάθε τομέα ενδιαφέροντός τους. Όλα αυτά μέσα από την ευκολία του συστήματος της 100% On-line εκπαίδευσης.

Τα μαθηματικά της Α΄ Γυμνασίου καλύπτουν μια ευρεία γκάμα βασικών μαθηματικών εννοιών που αποτελούν τον θεμελιώδη λίθο για τις επόμενες τάξεις. Τα εκπαιδευτικά βοηθήματα μέσα από τα οποία δίνουμε στο μαθητή μας τη γνώση των μαθηματικών, θα γίνουν τα βασικά του εργαλεία για τη μετέπειτα εμβάθυνση στα μαθηματικά των επόμενων τάξεων. Οι μαθητές μας εξοικειώνονται σήμερα με την Αριθμητική, τη Γεωμετρία, τις πρώτες αλγεβρικές έννοιες και την εφαρμογή τους στην καθημερινή ζωή. Γιατί αύριο, θα υπάρξουν νέες μαθηματικές προκλήσεις, που θα τις αντιμετωπίσουμε και πάλι μαζί.

Γιατί να επιλέξω τα μαθηματικά της Α’ Γυμνασίου στον Αρνό:

  • 100% On-line: Όλα τα μαθήματα και το υλικό μας, είναι προσβάσιμα διαδικτυακά από το ασφαλές περιβάλλον του σπιτιού του μαθητή μας.
  • Ευελιξία: Το πρόγραμμα δεν θα παρεμποδίσει τις ασχολίες του μαθητή μας, τις οικογενειακές του υποχρεώσεις, τον αθλητισμό του ή τα χόμπι του. Ο μαθητής μπορεί να ενσωματώσει την εκμάθηση στον δικό του ρυθμό, με τον τρόπο που ο ίδιος επιθυμεί χωρίς πίεση από σταθερά χρονοδιαγράμματα.
  • Άμεση Έναρξη: Τα μαθήματα ξεκινούν όποτε επιθυμεί ο μαθητής μας. Δεν χρειάζεται να περιμένει τη δημιουργία κάποιου τμήματος για να ξεκινήσει. Καμία καθυστέρηση λοιπόν!
  • Πλήρης Πρόσβαση: Ο μαθητής μας ενσωματώνει τη μελέτη στην καθημερινή του ζωή και έχει πρόσβαση στα μαθήματα όποτε εκείνος το αποφασίσει.
  • Ευελιξία σε Επιλογές Μαθημάτων: Ο μαθητής μας επιλέγει ένα ή περισσότερα κεφάλαια μαθημάτων ανάλογα με τις ανάγκες εκπαίδευσής του.
  • Επανάληψη του μαθήματος: Ο μαθητής μας έχει τη δυνατότητα επανάληψης του μαθήματος όσες φορές επιθυμεί. Γιατί ναι, ισχύει ότι «Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως».

Εξαιρετικοί Καθηγητές: Ο Αρνός διαθέτει έμπειρους και αφοσιωμένους καθηγητές που εφαρμόζουν αξιόπιστες μεθόδους διδασκαλίας. Οι δάσκαλοί μας, με την εμπειρία και το πάθος που τους διακατέχει, καθοδηγούν όλα τα διαδικτυακά μαθήματα και είναι διαθέσιμοι για επιπλέον βοήθεια όποτε ο μαθητής μας το επιθυμεί. Γιατί η υποστήριξη πρέπει να είναι πάντα ανθρώπινη!

 

Ποιες μεθόδους εκπαίδευσης ακολουθούμε στην εκμάθηση των μαθηματικών της Α’ Γυμνασίου; Ή εναλλακτικά: Πως μαθαίνουμε μαθηματικά με την μέθοδο του Αρνού;

Η εκμάθηση των μαθηματικών στην Α’ Γυμνασίου προϋποθέτει μια προσεκτικά σχεδιασμένη προσέγγιση που προάγει την κατανόηση των βασικών μαθηματικών εννοιών και την αγάπη μας για τα μαθηματικά. Οι μέθοδοι εκπαίδευσης που εφαρμόζουμε στον Αρνό, για να πετύχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε, περιλαμβάνουν:

  • Video-Διδασκαλία: Μέσω της χρήσης των εκπαιδευτικών προβολών video, ενισχύουμε την κατανόηση των μαθηματικών εννοιών της Α΄ Γυμνασίου.
  • Λυσάρι: Ο μαθητής μας έχει τόσο σε Video όσο και σε φύλλα pdf, λυμένες όλες τις Ασκήσεις του Σχολικού Βιβλίου των μαθηματικών της Α΄ Γυμνασίου.
  • Μέθοδος ΑΡΝΟΣ: Όλες οι ασκήσεις και η θεωρία των Μαθηματικών της Α΄ Γυμνασίου είναι συγκεντρωμένα σε Φύλλα Μάθησης και εξάσκησης. Με αυτό τον τρόπο επανεξετάζονται οι βασικές μαθηματικές έννοιες και καλύπτονται οποιαδήποτε κενά στην κατανόηση του μαθητή μας.
  • Αξιολόγηση και Διαγωνίσματα στο τέλος κάθε κεφαλαίου. Τα διαγωνίσματα μπορούν να εκτυπωθούν, ώστε να δοθούν στο μαθητή προς επίλυση. Έτσι ο γονέας ανά πάσα στιγμή είναι ενήμερος για τη μελέτη του παιδιού του και παράλληλα μπορεί να ελέγξει την πρόοδο που έχει πραγματοποιήσει το παιδί του πάνω στην ύλη των Μαθηματικών της Α΄ Γυμνασίου.
  • ΣΟΣ θέματα στα Μαθηματικά της Α΄ Γυμνασίου, που με βάση την εμπειρία και την τεχνογνωσία των καθηγητών μας, προετοιμάζουν στοχευμένα τους μαθητές κατά τη διάρκεια των σχολικών διαγωνισμάτων τους. Με αυτόν τον τρόπο ο μαθητής μας, είναι σε θέση να εστιάζει στις ουσιώδεις έννοιες των μαθηματικών και να εμβαθύνει σε αυτές.
  • Προσομοίωση στις καταστάσεις των τελικών εξετάσεων στα Μαθηματικά της Α΄ Γυμνασίου. Με πολλά προτεινόμενα θέματα, που με βάση την εμπειρία και την εξειδίκευση μας στα μαθηματικά, είμαστε σε θέση να προτείνουμε θέματα τα οποία θα πέσουν στις τελικές εξετάσεις. Γιατί σημασία έχει να εμπιστεύεσαι τους ειδικούς!

Διδασκαλία στον Διαδραστικό μας Πίνακα: Χρήση του ηλεκτρονικού μας πίνακα για την επίλυση προβλημάτων και την επίδειξη διαδικασιών βήμα προς βήμα. Γιατί χωρίς παραδείγματα στον πίνακα, ποτέ κανείς δεν κατάλαβε τα μαθηματικά!

 

1) Πώς να ξεκινήσετε την εκπαίδευση μαζί μας:

Δείτε την Διαθέσιμη Ύλη των Μαθηματικών της Α’ Γυμνασίου:

 

Άλγεβρα

Κεφάλαιο 1ο: Φυσικοί Αριθμοί

Κεφάλαιο 2ο: Κλάσματα

Κεφάλαιο 3ο: Δεκαδικοί Αριθμοί

Κεφάλαιο 4ο: Εξισώσεις και προβλήματα

Κεφάλαιο 5ο: Ποσοστά

Κεφάλαιο 6ο: Ανάλογα και αντιστρόφως ανάλογα ποσά

Κεφάλαιο 7ο: Θετικοί και αρνητικοί αριθμοί

Προετοιμασία για τις τελικές εξετάσεις:

Άλγεβρα και Γεωμετρία μόνο με τη μέθοδο του Αρνού!           

Προσομοιωτικά θέματα: Ο μαθητής μαθαίνει πάντα καλύτερα μέσα από παραδείγματα. Γιατί ωραία η θεωρία, αλλά η πράξη πολύ καλύτερη!

 

Β. Γεωμετρία

Κεφάλαιο 1ο: Βασικές Γεωμετρικές Έννοιες

Κεφάλαιο 2ο: Συμμετρία

Κεφάλαιο 3ο: Τρίγωνα – Παραλληλόγραμμα – Τραπέζια

 

2) Εγγραφείτε: Επιλέξτε το μάθημα των μαθηματικών της Α΄ Γυμνασίου και εγγραφείτε on-line, γρήγορα και ευέλικτα.

3) Ξεκινήστε Μαθήματα: Μόλις εγγραφείτε, μπορείτε να ξεκινήσετε τη μελέτη σας αμέσως.
4) Υποστήριξη από τους καθηγητές μας: Διαθέσιμη κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του μαθητή ώστε να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις του.

 

 

Συχνές Ερωτήσεις

Πόσο χρόνο θα μου πάρει ώστε να μάθω τα προβλήματα των ποσοστών; Toggle Icon

Στο on-line μάθημα μας στο 5ο κεφάλαιο, θα έχεις τη δυνατότητα μέσα σε μισή ώρα να κατανοήσεις τη δομή εκμάθησης των ποσοστών. Μέσα από ευχάριστα παραδείγματα του καθηγητή σου, είναι σίγουρο ότι στο τέλος του μαθήματος θα γνωρίζεις όλα τα απαραίτητα μυστικά των προβλημάτων ποσοστών, που θα τα χρησιμοποιείς σε όλη σου την ενήλικη ζωή!

Φοβάμαι τα μαθηματικά και θεωρώ ότι δεν είμαι καλός σε αυτά. Πως θα με βοηθήσει ο δάσκαλος του μαθήματός μου να γίνω καλύτερος; Toggle Icon

Τα μαθήματά μας έχουν δημιουργηθεί από εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν σκοπό τους να εξάψουν το ενδιαφέρον σου από την πρώτη στιγμή. Η εκτενής ματιά του δασκάλου, το αναλυτικό υλικό με τα πολλά παραδείγματα, τις λύσεις και τις επαναληπτικές ασκήσεις, θα είναι στη διάθεσή σου οποιαδήποτε στιγμή το θελήσεις. Με το πλούσιο υλικό μας δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα από τα μαθηματικά της Α΄ Γυμνασίου, τα οποία θα γίνουν σίγουρα το αγαπημένο σου μάθημα!

Καταλαβαίνω ότι έχω πολλά κενά στις γνώσεις μου στα μαθηματικά. Πως θα τα καλύψω και με ποιο τρόπο; Toggle Icon

Το υλικό των μαθημάτων είναι πλούσιο και στοχεύει μέσω των επαναληπτικών διαγωνισμάτων της Α’ Γυμνασίου, στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του μαθητή. Οι επαναληπτικές ασκήσεις και τα τακτά διαγωνίσματα των μαθηματικών της Α’ Γυμνασίου, οδηγούν σε σύντομο χρονικό διάστημα στην κάλυψη των κενών και στη μαθησιακή σου θωράκιση. Η πολύχρονη εμπειρία και η μεταδοτικότητα των καθηγητών μας, δημιουργεί μια ισχυρή αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης που αντέχει στο χρόνο. Οι μαθητές μας ξεκινούν μαζί μας την εκμάθηση των μαθηματικών εννοιών από την Α’ Γυμνασίου και συνεχίζουν να εμπιστεύονται τη διδασκαλία μας έως και τις μεταπτυχιακές τους σπουδές.

Η ύλη των μαθηματικών της Α’ Γυμνασίου στα on-line μαθήματά μου, θα με καλύψει για τα διαγωνίσματα μέσα στην τάξη; Toggle Icon

Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι να υπάρχει αντιπαραβολή των σημειώσεων και του υλικού των on-line μαθημάτων μας, με το γνωστικό υλικό που παρέχει ο καθηγητής σου στο σχολείο. Στα Διαγωνίσματα προσομοίωσης της Α’ Γυμνασίου ο καθηγητής μας, πραγματοποιεί την επίλυση των ασκήσεων της Γεωμετρίας, των προβλημάτων με αριθμητικές παραστάσεις εστιάζοντας παράλληλα στους θετικούς και τους αρνητικούς αριθμούς. Τα on-line μαθήματα μας, προσφέρουν  τη δυνατότητα εξάσκησής σου, όποτε εσύ έχεις χρόνο και ολοκληρώνοντάς την ύλη τους, είσαι σε θέση να επαληθεύσεις άμεσα την αφομοίωση και κατανόηση τους.

Θα περιμένω να δω διαφορές στα on-line εκπαιδευτικά μαθήματα σε σχέση με τη δια ζώσης διδασκαλία; Toggle Icon

Τα on-line μαθήματα προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά την τοποθεσία και τον χρόνο διδασκαλίας. Θα μπορείς να παρακολουθήσεις τα μαθήματα σου από οπουδήποτε θέλεις, με ασφάλεια και να προσαρμόζεις το πρόγραμμα σου με βάση τις μαθησιακές σου ανάγκες. Σε αντίθεση, τα δια ζώσης μαθήματα απαιτούν τη φυσική σου παρουσία σε συγκεκριμένη τοποθεσία και ώρα, με αποτέλεσμα τη διαρροή πολύτιμου χρόνου σε αναίτιες, χρονοβόρες και κοστοβόρες μετακινήσεις.

Επιπλέον, οι αξιολογήσεις σου μπορούν να γίνονται μέσω διαδικτυακών τεστ και υποβολής των εργασιών σου, ώστε να υπάρχει πιο άμεση και ανελλιπής ανατροφοδότηση της προόδου σου.

Τέλος, στη διδασκαλία μας θα χρησιμοποιηθούν πολυμέσα, βίντεο, και διαδραστικές εφαρμογές. Μέσω αυτής της ασύγχρονης διαδικασίας, η εφαρμογή της εκπαιδευτικής μας μεθόδου θα είναι πιο άμεση με ορατά, σαφή αποτελέσματα.

Θα με βοηθήσει να καταλαβαίνω καλύτερα τον καθηγητή των μαθηματικών του Γυμνασίου στο μάθημα του; Toggle Icon

Το on-line μάθημα των μαθηματικών της Α΄ Γυμνασίου μπορεί να λειτουργήσει ως πολύτιμο εργαλείο για την ενίσχυση των μαθησιακών ικανοτήτων σου και την επίτευξη των εκπαιδευτικών σου στόχων. Προτείνουμε πάντα, να μελετάς όχι μόνο την ύλη που έχεις διδαχθεί με τις επαναληπτικές ασκήσεις των μαθηματικών αλλά και να προηγείσαι από τον καθηγητή του στην εκμάθηση της ύλης.

Θα είναι ευχάριστη η διαδικασία της εκμάθησης; Toggle Icon

Η προσωποποιημένη εκμάθηση των μαθηματικών, σου δίνει τη δυνατότητα της ελευθερίας στην επιλογή του τρόπου μελέτης που σου ταιριάζει. Τα ευχάριστα γραφικά και τα διαγράμματα, βοηθούν στην οπτική κατανόηση και εμπέδωση των πληροφοριών που θα λάβεις από τον καθηγητή σου. Τα κουΐζ και τα διαγωνίσματα στα μαθηματικά της Α’ Γυμνασίου, βοηθούν στην επανάληψη της ύλης με παιγνιώδη τρόπο.

Έχω πρόβλημα δυσλεξίας - απόσπασης προσοχής. Ταιριάζει στις ανάγκες μου η on-line εκμάθηση των μαθηματικών της Α΄ Γυμνασίου; Toggle Icon

Η δυσλεξία είναι μια συχνή μαθησιακή δυσκολία που επηρεάζει την ικανότητα ενός μαθητή να διαβάζει, να γράφει, και να συλλαβίζει, παρότι το επίπεδο της νοημοσύνης του είναι φυσιολογικό. Στα μαθήματά μας, αξιοποιούμε τις αρχές της προσωποποιημένης και στοχευμένης διδασκαλίας στο αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Δημιουργήσαμε ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο αποσκοπεί στην προσωπική εξέλιξη σου, στην ενίσχυση της επικοινωνιακής σου δυνατότητας και στην ανοικοδόμηση της αυτοπεποίθησής σου. Κι όλα αυτά τα παρακολουθείς πάντα με βάση το δικό σου ρυθμό και το δικό σου πρόγραμμα.

Πως θα βοηθήσει η on-line εκμάθηση των μαθηματικών της Α΄ Γυμνασίου το παιδί μου; Toggle Icon

Η on-line εκπαίδευση έχει φέρει σημαντικές αλλαγές στην εκπαιδευτική διαδικασία, προσφέροντας πλεονεκτήματα τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτές. Οι τρόποι με τους οποίους η on-line εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει τον μαθητή της Α’ Γυμνασίου στην εκμάθηση των μαθηματικών είναι πολλοί:

    Οι  ρυθμοί εκμάθησης είναι προσωποποιημένοι και ατομικοί. Οι μαθητές μας μπορούν να προχωρούν με τους δικούς τους ρυθμούς, με αποτέλεσμα να αφομοιώνουν και να κατανοούν καλύτερα το εκπαιδευτικό μας υλικό για τα μαθηματικά της Α΄ Γυμνασίου.
  • Η on-line εκπαίδευσή μας, ενσωματώνει κείμενα, βίντεο, διαδραστικές ασκήσεις και παιχνίδια, κάνοντας τη μάθηση πιο δελεαστική. Ο μαθητής διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του μέχρι το τέλος των μαθημάτων.
  • Το εκπαιδευτικό μας υλικό μπορεί να ανανεώνεται άμεσα, εξασφαλίζοντας την παροχή πιο στοχευμένων πληροφοριών με αποτέλεσμα την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του μαθητή μας.
  • Οι μαθητές μας αναπτύσσουν σημαντικές δεξιότητες στην τεχνολογία, όπως την πρακτική χρήση των πλατφορμών μάθησης, τη διαχείριση αρχείων και τη συμμετοχή σε διαδικτυακές συζητήσεις.
  • Η on-line μάθηση ενθαρρύνει την αυτονομία του μαθητή μας, την αυτοπειθαρχία και την λελογισμένη αυτοδιαχείριση του χρόνου του, κατά τη διαδικασία της μάθησης.
Τι περισσότερο θα του προσφέρει η on-line σε σχέση με τη δια ζώσης εκπαίδευση; Toggle Icon
  • Οι γονείς, εξοικονομούν χρηματικούς πόρους, μα κυρίως πολύτιμο χρόνο από ανούσιες μετακινήσεις που σχετίζονται με τη φυσική παρουσία του μαθητή σε μια αίθουσα φροντιστηρίου.
  • Η on-line εκπαίδευσή μας, προσφέρει ασφάλεια στον μαθητή από τη στιγμή που όλη η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιείται μέσα από το ασφαλές περιβάλλον του σπιτιού του.
  • Οι μαθητής μας, μπορεί να προγραμματίσει το μάθημα των μαθηματικών του σύμφωνα με το προσωπικό του πρόγραμμα, επιτρέποντας στην εκπαίδευση του να συνδυάζεται με οποιεσδήποτε άλλες υποχρεώσεις του. Επιλέγει δηλαδή ο ίδιος, πότε θα εξασκηθεί περισσότερο στην ύλη των μαθηματικών του.
  • Δεν υπάρχει ανάγκη για φυσική παρουσία, επιτρέποντας στον μαθητή μας να παρακολουθεί το μάθημά του από οποιαδήποτε τοποθεσία επιθυμεί.
Πως μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου κατά τη διάρκεια των διαγωνισμάτων των μαθηματικών της Α΄ Γυμνασίου στο σχολείο; Toggle Icon

Τα εργαλεία που έχει στην κατοχή του ο μαθητής μας και ο γονέας του, είναι:

  • Video-Διδασκαλία: Πλούσια θεωρία με πολλά μαθηματικά παραδείγματα και ασκήσεις πάνω στα μαθηματικά της Α΄ Γυμνασίου.
  • Λυσάρι: Ο μαθητής μας έχει σε Video όλες τις Ασκήσεις του Σχολικού Βιβλίου των μαθηματικών της Α΄ Γυμνασίου.
  • Μέθοδος ΑΡΝΟΣ: Όλες οι ασκήσεις και η θεωρία των Μαθηματικών της Α΄ Γυμνασίου είναι συγκεντρωμένα σε Φύλλα Μάθησης και εξάσκησης. Με αυτό τον τρόπο επανεξετάζονται οι βασικές μαθηματικές έννοιες και καλύπτονται οποιαδήποτε κενά στην κατανόηση του μαθητή μας.
  • Αξιολόγηση και Διαγωνίσματα στο τέλος κάθε κεφαλαίου. Τα διαγωνίσματα έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσης, ώστε να δοθούν στο μαθητή προς επίλυση. Έτσι ο γονέας ανά πάσα στιγμή είναι ενήμερος για τη μελέτη του παιδιού του και παράλληλα μπορεί να ελέγξει την πρόοδο που έχει πραγματοποιήσει το παιδί του πάνω στην ύλη των Μαθηματικών της Α΄ Γυμνασίου.
  • ΣΟΣ θέματα στα Μαθηματικά της Α΄ Γυμνασίου, που με βάση την εμπειρία και την τεχνογνωσία των καθηγητών μας, προετοιμάζουν στοχευμένα τους μαθητές κατά τη διάρκεια των σχολικών διαγωνισμάτων τους. Με αυτόν τον τρόπο ο μαθητής μας, είναι σε θέση να εστιάζει στις ουσιώδεις έννοιες των μαθηματικών και να εμβαθύνει σε αυτές.
Ποια είναι τα άμεσα αποτελέσματα που μπορώ να περιμένω για το παιδί μου, όσον αφορά τα μαθηματικά της τάξης της Α΄ Γυμνασίου; Toggle Icon

Οι άμεσοι στόχοι μας για τον μαθητή μας είναι:

  • Να επιτύχουμε την ανάπτυξη της μαθηματικής του σκέψης και να ενισχύσουμε τη λογική του σκέψη μέσα από τη μελέτη και την επίλυση ποικίλων μαθηματικών προβλημάτων.
  • Να οργανώσουμε τη μελέτη του, αναπτύσσοντας μεθόδους μελέτης και προσέγγισης των μαθηματικών ασκήσεων και προβλημάτων της Α΄ Γυμνασίου.
  • Να κατανοηθούν οι βασικές έννοιες των αριθμητικών πράξεων, όπως η σωστή εκτέλεση προσθέσεων, αφαιρέσεων, πολλαπλασιασμών και διαιρέσεων με φυσικούς και δεκαδικούς αριθμούς.
  • Να κατανοηθούν οι βασικές έννοιες και η χρήση των κλασμάτων στις μαθηματικές πράξεις καθώς και η εφαρμογή των αναλογιών και των ποσοστών στα προβλήματα των μαθηματικών.

Στη Γεωμετρία της Α΄ Γυμνασίου, επιδιώκουμε ο μαθητής μας να κατανοήσει τα βασικά γεωμετρικά σχήματα και τις ιδιότητές τους, καθώς και να είναι σε θέση να υπολογίζει την περίμετρο και το εμβαδόν τους.

Τι διαφορές θα δω στην πρόοδο του παιδιού μου σε βάθος χρόνου; Toggle Icon
  • Στόχος μας είναι η σε βάθος κατανόηση των βασικών μαθηματικών εννοιών ώστε ο μαθητής μας να εμβαθύνει σε πολύπλοκες αριθμητικές πράξεις και μαθηματικούς υπολογισμούς. Παράλληλα να είναι σε θέση να αποκτήσει την ικανότητα επίλυσης πιο πολύπλοκων εξισώσεων και ανισώσεων.
  • Η εφαρμογή των γεωμετρικών εννοιών σε πιο σύνθετα προβλήματα και η ανάπτυξη της ικανότητας κατανόησης και χρήσης τρισδιάστατων γεωμετρικών σχημάτων και υπολογισμών.
  • Η ανάπτυξη στρατηγικών για την επίλυση πολύπλοκων και πολυσύνθετων μαθηματικών προβλημάτων σε συνδυασμό με την ενίσχυση της αναλυτικής και κριτικής σκέψης μέσω της αντιμετώπισης μαθηματικών προκλήσεων.
  • Στόχος μας, είναι η ανάπτυξη της ικανότητας του μαθητή μας, για ανεξάρτητη οργανωμένη μελέτη και έρευνα στα μαθηματικά, με ταυτόχρονη βελτίωση της ικανότητας του για αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου μελέτης και προετοιμασίας του στα διαγωνίσματα και στις σχολικές εργασίες.
  • Η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του μαθητή μας, μέσω της συνεχούς υποστήριξης και της επιτυχίας του στις εξετάσεις.
Πώς θα μπορούσα να βοηθήσω εγώ ως γονέας, ώστε να υποστηρίξω τους μαθησιακούς στόχους του παιδιού μου; Toggle Icon
  • Θα σας προτείναμε να ενθαρρύνετε και να βοηθήσετε το παιδί σας ώστε να δει τα μαθηματικά της Α΄ Γυμνασίου ως μια ενδιαφέρουσα πρόκληση και όχι ως κάτι δύσκολο ή πολύπλοκο.
  • Προσπαθήστε να αναγνωρίζετε και να επαινείτε την προσπάθεια και την πρόοδό του, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα.
  • Να γίνετε σύμμαχοι μαζί του στον κοινό μας στόχο, δηλαδή την κατάκτηση της γνώσης των μαθηματικών της Α΄ Γυμνασίου, καθώς και να θέσετε ένα σαφές πρόγραμμα διδασκαλίας.
  • Καθορίστε μια σταθερή ώρα καθημερινής μελέτης για τα μαθηματικά, ώστε αυτό να αποτελέσει συνήθεια και καθημερινή ρουτίνα. Φροντίστε να αποτελείτε πρότυπο για το παιδί σας, εμπνέοντας του τη μάθηση και δείχνοντάς του την υποστήριξή σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο μαθητής έχει έναν ήσυχο και άνετο χώρο για μελέτη χωρίς περισπασμούς. Βοηθήστε στον στη συγκέντρωση του.
  • Χρησιμοποιήστε την ιστοσελίδα μας και τις εκπαιδευτικές μας εφαρμογές ώστε να προσφέρετε στο παιδί σας διαδραστικές ασκήσεις και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Με αυτόν τον τρόπο, μαθαίνει παίζοντας!
  • Προμηθευτείτε περισσότερα βοηθητικά βιβλία και τετράδια με ασκήσεις που ακολουθούν το πρόγραμμα σπουδών των μαθηματικών της Α΄ Γυμνασίου. Μελετήστε παρέα τα διαδικτυακό μας υλικό το οποίο θα βρείτε εδώ (λινκ υλικού μας).

Γιατί τελικά σε αυτό που περισσότερο εξασκείσαι, σε αυτό γίνεσαι καλύτερος!

Μαθηματικά Α’ Γυμνασίου

Η αγορά περιλαμβάνει

  • Video-Διδασκαλία ΚαθοδήγησηςVideo-Διδασκαλία Καθοδήγησης
  • Λυσάρι: Σε Video όλες οι Ασκήσεις του Σχολικού ΒιβλίουΛυσάρι: Σε Video όλες οι Ασκήσεις του Σχολικού Βιβλίου
  • Μέθοδος ΑΡΝΟΣ: Σε Φύλλα Μάθησης Μέθοδος ΑΡΝΟΣ: Σε Φύλλα Μάθησης
  • Αξιολόγηση & Διαγωνίσματα σε κάθε κεφάλαιοΑξιολόγηση & Διαγωνίσματα σε κάθε κεφάλαιο

Ο Καθηγητής σου

Βασίλης Κ. Τσιλιβής

Καθηγητής Μαθηματικών – Συγγραφέας – E-learning Specialist – Certified Moodle Educator

Η αγορά περιλαμβάνει

  • Video-Διδασκαλία ΚαθοδήγησηςVideo-Διδασκαλία Καθοδήγησης
  • Λυσάρι: Σε Video όλες οι Ασκήσεις του Σχολικού ΒιβλίουΛυσάρι: Σε Video όλες οι Ασκήσεις του Σχολικού Βιβλίου
  • Μέθοδος ΑΡΝΟΣ: Σε Φύλλα Μάθησης Μέθοδος ΑΡΝΟΣ: Σε Φύλλα Μάθησης
  • Αξιολόγηση & Διαγωνίσματα σε κάθε κεφάλαιοΑξιολόγηση & Διαγωνίσματα σε κάθε κεφάλαιο

Μαθηματικά Α’ Γυμνασίου