arnos.gr

ΔΕΟ 40 – Διοικητική Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Course – ΘΕΜΑΤΑ & ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Με μια ματιά

Το Course Αυτομάθησης «Διοικητική Επιχειρήσεων και Οργανισμών – ΕΑΠ» στηρίζεται πρωτίστως στο υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό (σημειώσεις και διαφάνειες μελέτης) και δευτερευόντως στη video-διδασκαλία παρουσιάζοντας βήμα-βήμα τα βασικά σημεία της εξεταστέας ύλης. Έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μπορέσει εύκολα να προσαρμοστεί στις εξατομικευμένες ανάγκες του εκάστοτε φοιτητή δίνοντας τη δυνατότητα ακόμα και σε εκείνους του συμμετέχοντες που δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο ελεύθερο χρόνο για μελέτη να προετοιμαστούν καταλλήλως για τις τελικές εξετάσεις (δίνοντας βαρύτητα… εκεί που πρέπει!)

Οι Καθοδηγήσεις Μελέτης αλλά και οι Ενδεικτικές Επιλύσεις των Γραπτών Εργασιών συμπληρώνουν τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες που λαμβάνει ο φοιτητής με την αγορά της ετήσιας συνδρομής στη ΔΕΟ 40.

Στόχος μας ο φοιτητής να μπορέσει με τον βέλτιστο τρόπο να κατανοήσει τις σημαντικότερες θεωρίες και έννοιες του Στρατηγικού Μάνατζμεντ, της Διοικητικής Πολυεθνικών Επιχειρήσεων, της Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και της Διοίκησης Έργου.

Ο διδάσκων της Θ.Ε. ΔΕΟ 40 είναι στη διάθεσή σας για επικοινωνία!  email: [email protected]

  • Video-ΔιδασκαλίαVideo-Διδασκαλία

    Θεωρία και Επίλυση ασκήσεων

  • Καθοδήγηση μελέτηςΚαθοδήγηση μελέτης

    Μελέτη με πρόγραμμα και στόχο

  • Σημειώσεις και διαφάνειες μελέτηςΣημειώσεις και διαφάνειες μελέτης

    Υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό

Ενδιαφέρομαι να μάθω περισσότερα για την ΔΕΟ 40

Περιεχόμενο Μαθήματος

Άνοιγμα όλων
Διδασκαλία & Μελέτη
@ Επαναληπτικό Υλικό 2023-24
@ e-Τάξη (διαφάνειες Μαθημάτων)_2023_24
@ Καθοδήγηση μελέτης (βασικά σημεία ύλης)
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/1 Βήματα
I. Στρατηγικό Μάνατζμεντ
ΙΙ. Διοικητική Πολυεθνικών Επιχειρήσεων
III. Οργανωσιακή Συμπεριφορά
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/1 Βήματα
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/1 Βήματα
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/1 Βήματα
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/1 Βήματα
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/1 Βήματα
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/1 Βήματα
ΙV. Διοίκηση Έργου
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/1 Βήματα
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/1 Βήματα
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/11 Βήματα
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/19 Βήματα
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/34 Βήματα

Διαθέσιμα Βιβλία

No related books found.

Λίγα λόγια για το course

Η ΔΕΟ 40 θεωρείται ως η πιο απαιτητική θεματική ενότητα του 4ου έτους σπουδών και απαιτεί καλή οργάνωση μελέτης ιδανικά από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς. Η εξεταστέα ύλη είναι αρκετά μεγάλη σε μέγεθος και για αυτό η μελέτη της θεματικής ενότητας είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί μέσα από τα επίσημα συγγράμματα του ΕΑΠ και προτιμάται η χρήση υποστηρικτικού υλικού (σημειώσεις, διαφάνειες, τυπολόγιο). Τις περισσότερες φορές τα ερωτήματα των εξετάσεων των θεωρητικών γνωστικών αντικειμένων βασίζονται πάνω σε συγκεκριμένες μελέτες περίπτωσης (case studies) και ενδεχομένως να απαιτήσουν και την κρίση μας για τη βέλτιστη δυνατή επίλυση τους. Μέσω των συγκεκριμένων ερωτημάτων οι φοιτητές καλούνται να εφαρμόσουν τη θεωρία κι όχι απλά να την αναπαράγουν. Σημειώνουμε ότι η τελική εξέταση πραγματοποιείται α) μέσω τεσσάρων θεμάτων όπου σε κάθε θέμα υπάρχουν δύο ερωτήσεις και ο φοιτητής καλείται να επιλέξει να απαντήσει/αναπτύξει το σύνολο των θεμάτων αυτών και β)μέσω συγκεκριμένου αριθμού πολλαπλών επιλογών. Το εκπαιδευτικό υλικό στην ιστοσελίδα του Course της ΔΕΟ 40 είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί και από τους συμμετέχοντες που έχουν αρκετό χρόνο διαθέσιμο για μελέτη αλλά και από αυτούς με λιγότερο χρόνο. Η διδασκαλία στο Course είναι απλή και κατανοητή για κάθε αποδέκτη ανεξαρτήτως υπόβαθρου. Το course της ΔΕΟ 40 είναι με τέτοιο τρόπο δομημένο έτσι ώστε να διευκολύνει την
αυτομάθηση του φοιτητή με τη βοήθεια:

  • Video-Διδασκαλίας με Θεωρία – Επίλυση ασκήσεων Διοίκησης Έργου
  • Σημειώσεων
  • Καθοδηγήσεων Μελέτης
  • Επικοινωνίας για επίλυση αποριών
  • Ενδεικτικών επιλύσεων Εργασιών – Πρότυπη Ανάπτυξη & Παρουσίαση
  • Θέματα Εξετάσεων προηγούμενα και προτεινόμενα

Στόχοι Ενότητας (Διδακτικοί Στόχοι)

Η ΔΕΟ_40 στοχεύει στον εμπλουτισμό των γνώσεων μας αναφορικά με τους τρόπους διοίκησης και οργάνωσης επιχειρήσεων και οργανισμών σε ένα εγχώριο ή διεθνές περιβάλλον. Κάθε έμπειρο στέλεχος οφείλει να γνωρίζει στοιχεία γύρω από τις επιχειρηματικές στρατηγικές, την διοίκηση έργων, τις ιδιαιτερότητες της συμπεριφοράς των ατόμων και των ομάδων στο εργασιακό περιβάλλον αλλά και τον αντίκτυπο των δραστηριοτήτων των πολυεθνικών επιχειρήσεων (και των άμεσων ξένων επενδύσεων) στις χώρες υποδοχής και προέλευσης.

Η θεματική ενότητα της ΔΕΟ 40 απαρτίζεται από τα παρακάτω ‘’γνωστικά’’ αντικείμενα:

– Στρατηγικό Μάνατζμεντ. Θα προσεγγίσουμε τους εναλλακτικούς τρόπους διαμόρφωσης της ακολουθούμενης στρατηγικής μιας επιχείρησης (στο κάθε διαφορετικό ‘’επίπεδο’’ στρατηγικής) και την ίδια στιγμή, θα γνωρίσουμε τα βασικά στοιχεία του εξωτερικού/εσωτερικού περιβάλλοντος μιας επιχείρησης καθώς και τον τρόπο προσδιορισμού εταιρικής αποστολής από πλευράς των επιχειρήσεων.

– Διoικητική Πολυεθνικών Επιχειρήσεων

Θα γνωρίσουμε τους λόγους αλλά και τους τρόπους διεθνοποίησης των επιχειρήσεων. Επίσης θα μάθουμε λεπτομέρειες αναφορικά με τους διαφορετικούς τύπους άμεσων ξένων επενδύσεων, τους τύπους των θυγατρικών επιχειρήσεων αλλά και των διεθνών παραγωγικών στρατηγικών. Την ίδια στιγμή, θα μας απασχολήσουν οι βασικότερες θεωρίες για το διεθνές εμπόριο, οι στρατηγικές συμμαχίες αλλά και η έννοια της ‘’παγκοσμιοποίησης’’.

– Οργανωσιακή Συμπεριφορά

Θα εντοπίσουμε τους τρόπους με τους οποίους η δομή των οργανισμών αλλά και τα ατομικά χαρακτηριστικά των εργαζομένων αλληλεπιδρούν εντός του εργασιακού χώρου και διαμορφώνουν τα επίπεδα της εργασιακής απόδοσης. Παράλληλα, θα επιμείνουμε στη μελέτη των θεωριών υποκίνησης και ηγεσίας, της επικοινωνιακής διεργασίας, της οργανωσιακής κουλτούρας και των σφαλμάτων αντίληψης.

– Διοίκηση Έργου

Θα κατανοήσουμε τις πιο συχνές τεχνικές/μεθόδους για την οργάνωση, τον προγραμματισμό και τον έλεγχο των έργων. Στα συγκεκριμένα πλαίσια θα δώσουμε μεγάλη προσοχή, εκτός των άλλων, στα διαγράμματα Gantt, στη μέθοδο δικτυωτή ανάλυσης CPM αλλά και στις τεχνικές παρακολούθησης της χρονικής και οικονομικής προόδου ενός έργου

Απαραίτητες Γνώσεις

Η παρακολούθηση της θεματικής ενότητας ΔΕΟ_40 προϋποθέτει την επιτυχή ολοκλήρωση των θεματικών ενοτήτων του 1ου και 2ου έτους του προγράμματος σπουδών της Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Από εκεί και πέρα, θα λέγαμε ότι οι γνώσεις που έχει αποκομίσει ένας/μια φοιτητής/τρια από τη θεματική ενότητα ΔΕΟ 11 μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την πληρέστερη κατανόηση των γνωστικών αντικειμένων της ΔΕΟ 40. Θα προσθέταμε εδώ ότι η εργασιακή εμπειρία των φοιτητών είναι σίγουρα ένα ακόμη στοιχείο που θα διευκολύνει την κατανόηση των πολλών εννοιών και εργαλείων που παρουσιάζονται στα συγγράμματα της συγκεκριμένης θεματικής ενότητας.

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς κάνω τη μελέτη μου; Toggle Icon

Αξιοποιούμε συνδυαστικά τις καθοδηγήσεις μελέτης με το εκπαιδευτικό υλικό που υπάρχει στην πλατφόρμα μας. Οι διαφάνειες μελέτης που θα αναρτώνται σε εβδομαδιαία βάση στην πλατφόρμα μας αποτελούν το βασικό υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό για τη μελέτη της θεματικής ενότητας. Παράλληλα, τα video-μαθήματα επίλυσης ασκήσεων Διοίκησης Έργου θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες του μόνου μη θεωρητικού αντικειμένου της ΔΕΟ40. Δεν ξεχνάμε να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στα θέματα των τεσσάρων γραπτών εργασιών της τρέχουσας ακαδημαϊκής χρονιάς αφού συχνά υπάρχουν ερωτήματα στις εξετάσεις που σχετίζονται άμεσα, ή έμμεσα, με αυτά τα θέματα.

Σε κάθε περίπτωση, προσπαθούμε να καταλάβουμε την λογική αυτών που διαβάζουμε και όχι να απομνημονεύουμε πράγματα.

Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να μελετήσετε το σωστό υλικό με το σωστό τρόπο !!

Τι βοήθεια έχω για τη δημιουργία της Γραπτής Εργασίας μου; Toggle Icon

Η ενδεικτική επίλυση της Γραπτής Εργασίας αναλύει σε βάθος το σύνολο των ερωτημάτων που τίθενται σε αυτήν. Η συγκεκριμένη επίλυση ουσιαστικά σας βοηθάει όχι μόνο να ξεκλειδώσετε σημαντικές πληροφορίες αλλά και να τις συνδυάσετε αυτές με το σωστό τρόπο με τη θεωρία μας. Ουσιαστικά, ως βασικό σκοπό έχει να συμπληρώσει το δικό σας τρόπο σκέψη και όχι να τον αντικαταστήσει.

Επιπλέον ακολουθεί και ένα 2ωρο live μάθημα με τον καθηγητή, όπου
συζητούνται τα θέματα της εργασίας, λύνονται απορίες και ανταλλάσσονται σκέψεις και ιδέες μεταξύ των συμμετεχόντων.

Γιατί επιλέγω να συμμετάσχω στο Live Μάθημα; Toggle Icon

Παράλληλα με την Αυτομάθηση και την Εξάσκηση από το Course, ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα προσωπικού Coaching και συμμετοχής του σε ατομικά/ομαδικά Live μαθήματα, για την κατάκτηση της αυτοπεποίθησης.

Η συμμετοχή στο ομαδικό Live Μάθημα της ΔΕΟ 40 δημιουργεί μια τακτική επαφή με τη θεματική ενότητα καθ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς (κάτι πολύ σημαντικό για τη συγκεκριμένη θεματική ενότητα με τον αρκετά μεγάλο όγκο ύλης).

Μέσω των Live μαθημάτων θα έχουμε την ευκαιρία:

  • Να εξηγούμε με αναλυτικό τρόπο (και μέσα από παραδείγματα) τα βασικά θεωρητικά σημεία της ύλης μας.
  • Να λύσουμε ένα μεγάλο όγκο ασκήσεων της Διοίκησης Έργου.
  • Να μελετάμε θέματα εργασιών & εξετάσεων προηγουμένων ετών (..εντοπίζοντας μέσα και από τις ενδεικτικές επιλύσεις του ΕΑΠ τον ενδεδειγμένο τρόπο προσέγγισης των συγκεκριμένων θεμάτων).
  • Να έχουμε μια πρώτη σύντομη ‘επαφή’ με τα θέματα των γραπτών μας εργασιών.
  • Να λύνουμε άμεσα απορίες και να ‘ελέγχουμε’ την πρόοδο της
    μελέτης και κατανόησης της ύλης μας.

Τα live μαθήματα του Τμήματος της ΔΕΟ 40 πραγματοποιούνται κάθεκαι αποτελούν μια αξιόπιστη ‘’συνταγή επιτυχίας’’ !

Αν έχω απορίες πώς επικοινωνώ με τον καθηγητή μου; Toggle Icon

Μπορείτε να επιλύσετε οποιαδήποτε απορία προκύπτει κατά την μελέτη της ύλης αποστέλλοντας, ανά πάσα στιγμή, το ερώτημα σας στον καθηγητή της ΔΕΟ 40 ([email protected]).

Γενικά, η επικοινωνία με το Κέντρο μας γίνεται με έναν από τους εξής τρόπους:

  • Διά ζώσης στα γραφεία μας (Σολωμού 29, Αθήνα, TK 10682)
  • Τηλεφωνικά στο 210-3822157
  • Μέσω email στο [email protected]

 

Μην ξεχνάς ότι για την επίλυση αποριών μπορούμε να σε φροντίσουμε με προσωπικό Coaching – Live Μάθημα για να κατακτήσεις την αυτοπεποίθηση!

Ποια είναι τα μυστικά (tips) της επιτυχίας για τις εξετάσεις; Toggle Icon

Το βασικό μυστικό για την επιτυχία μας στη ΔΕΟ 40 είναι η συστηματική μελέτη καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους. Ο όγκος της ύλης είναι αρκετά μεγάλος και για αυτό πρέπει να έχουμε μια καλή οργάνωση μελέτης καθ’ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Τρία επιπλέον tips για να ανταπεξέλθουμε άνετα στις εξετάσεις μας και να φθάσουμε με σιγουριά στο στόχο μας είναι:

  • Διαβάζουμε καλά τουλάχιστον δυο από τα τρία θεωρητικά γνωστικά αντικείμενα (όποια θεωρούμε εμείς πιο εύκολα και πιο κατανοητά) έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε τους βαθμούς εκείνους που απαιτούνται για να περάσουμε τη θεματική μας ενότητα.
  • Μελετάμε καλά τα θέματα όλων των φετινών Γραπτών Εργασιών αλλά και ταυτόχρονα, εντοπίζουμε και διαβάζουμε όλα τα ερωτήματα της Διοίκησης Έργου που έχουν τεθεί στις εξετάσεις των τριών προηγουμένων ακαδημαϊκών ετών (έτσι ώστε να καταλάβουμε περίπου τις είδους ασκήσεις θα μας ζητηθούν κατά πάσα πιθανότητα και φέτος).
  • Επιλέγουμε στις εξετάσεις είτε να ξεκινήσουμε είτε να ολοκληρώσουμε το γράψιμο μας με την επίλυση των ασκήσεων της Διοίκησης Έργου (έχοντας κατά νου ότι οι περισσότεροι/ες φοιτητές/τριες της θεματικής συνήθως επιλέγουν την πρώτη από αυτές τις δύο εναλλακτικές)

ΔΕΟ 40 – Διοικητική Επιχειρήσεων και Οργανισμών

Η αγορά περιλαμβάνει

  • Video-Διδασκαλία ΚαθοδήγησηςVideo-Διδασκαλία Καθοδήγησης
  • Φύλλα Μάθησης – Pdf με συνοπτική θεωρίαΦύλλα Μάθησης – Pdf με συνοπτική θεωρία
  • Εργασίες - Πρότυπη Ανάπτυξη & ΠαρουσίασηΕργασίες - Πρότυπη Ανάπτυξη & Παρουσίαση
  • Καθοδήγηση ΜελέτηςΚαθοδήγηση Μελέτης
  • Θέματα ΕξετάσεωνΘέματα Εξετάσεων

Ο Καθηγητής σου

Πέτρος Τσουμπρής

Απόφοιτος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Καθηγητής Μαθημάτων Οικονομικών και Διοίκησης

ΔΕΟ 40 Διοικητική Επιχειρήσεων & Οργανισμών

Η αγορά περιλαμβάνει

  • Video-Διδασκαλία ΚαθοδήγησηςVideo-Διδασκαλία Καθοδήγησης
  • Φύλλα Μάθησης – Pdf με συνοπτική θεωρίαΦύλλα Μάθησης – Pdf με συνοπτική θεωρία
  • Εργασίες - Πρότυπη Ανάπτυξη & ΠαρουσίασηΕργασίες - Πρότυπη Ανάπτυξη & Παρουσίαση
  • Καθοδήγηση ΜελέτηςΚαθοδήγηση Μελέτης
  • Θέματα ΕξετάσεωνΘέματα Εξετάσεων

ΔΕΟ 40 – Διοικητική Επιχειρήσεων και Οργανισμών