arnos.gr

MBA50 – Economics for Managers
ΑΥΤΟΜΑΘΗΣΗ – ΕΡΓΑΣΙΕΣ – ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Με μια ματιά

Η θεματική ενότητα MBA 50 παρέχει στους φοιτητές μια εις βάθος κατανόηση των αγορών, των επιχειρηματικών στρατηγικών, της πολιτικής ανταγωνισμού, του διεθνούς εμπορίου και της μακροοικονομικής. Μέσα από τρεις υποενότητες, οι φοιτητές μαθαίνουν να αναλύουν και να διαμορφώνουν στρατηγικές σε ανταγωνιστικές και διεθνείς αγορές, καθώς και να κατανοούν τις επιπτώσεις της οικονομικής πολιτικής και των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Η ενότητα είναι σχεδιασμένη για να ενισχύσει την ικανότητα λήψης στρατηγικών αποφάσεων και την κατανόηση της παγκόσμιας οικονομίας.

  • Video-διδασκαλίαVideo-διδασκαλία

    με Θεωρία και Μεθοδολογια

  • ΕργασίεςΕργασίες

    Λύσεις βήμα-βήμα

  • Λυμένες Ασκήσεις – Θέματα εξετάσεωνΛυμένες Ασκήσεις – Θέματα εξετάσεων

    με Σημειώσεις

Ενδιαφέρομαι να μάθω περισσότερα για την MBA50

Περιεχόμενο Μαθήματος

Άνοιγμα όλων
Τόμος Α΄: International Economic Environment
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/18 Βήματα
Τόμος Β΄: Managerial Economics

Διαθέσιμα Βιβλία

No related books found.

Η θεματική ενότητα MBA 50 αποτελεί μια εκτενή και ολοκληρωμένη ανάλυση κρίσιμων πτυχών της σύγχρονης επιχειρηματικής και οικονομικής πρακτικής, διαρθρωμένη σε τρεις βασικές υποενότητες:

  1. Αγορές, Στρατηγικές των Επιχειρήσεων και Πολιτική Ανταγωνισμού: Αυτή η υποενότητα εξετάζει πώς η οικονομική θεωρία και ανάλυση μπορούν να εφαρμοστούν στην κατανόηση και ανάπτυξη επιχειρηματικών στρατηγικών. Οι φοιτητές μαθαίνουν να αναλύουν τη λειτουργία των ανταγωνιστικών αγορών, τις στρατηγικές επιλογές των επιχειρήσεων σε συνθήκες ατελούς ανταγωνισμού και τις ρυθμιστικές επιπτώσεις της πολιτικής ανταγωνισμού. Εξετάζονται επίσης θεωρίες παιγνίων και οι πρακτικές εφαρμογές τους στον επιχειρηματικό κόσμο.
  2. Διεθνές Εμπόριο, Άμεσες Ξένες Επενδύσεις και Οικονομική Ολοκλήρωση: Εστιάζει στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, αναλύοντας θέματα όπως το διεθνές εμπόριο, οι άμεσες ξένες επενδύσεις και οι μορφές οικονομικής ολοκλήρωσης. Οι φοιτητές αποκτούν τα εργαλεία για να κατανοήσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης και τις στρατηγικές που μπορούν να υιοθετήσουν οι επιχειρήσεις για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους στη διεθνή αγορά.
  3. Μακροοικονομική και Διεθνής Χρηματοοικονομική: Η υποενότητα αυτή καλύπτει τις θεμελιώδεις έννοιες της μακροοικονομίας και της διεθνούς χρηματοοικονομικής. Οι φοιτητές μαθαίνουν για τις σχέσεις μεταξύ εθνικών και διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών, τη λειτουργία της αγοράς συναλλάγματος, και τις επιπτώσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και της νομισματικής πολιτικής. Εξετάζονται επίσης η θεωρία των βέλτιστων νομισματικών περιοχών και η εφαρμογή της στην Ευρωζώνη.

Συνολικά, η ενότητα MBA 50 εξοπλίζει τους φοιτητές με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να κατανοήσουν και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος, προωθώντας την ανάπτυξη στρατηγικών ικανοτήτων σε διάφορους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς καλύπτω τα κενά για τη MBA 50; Toggle Icon

Για το συγκεκριμένο σκοπό έχουμε διαμορφώσει το πρόγραμμα δωρεάν πρόσβασης «Video Lessons». Το συγκεκριμένο course περιλαμβάνει αναλυτική διδασκαλία σε video, συνοδευόμενη από πλούσιο υλικό μελέτης και εξάσκησης, με στόχο την καθαρή αποδόμηση των βασικών εννοιών για την διοίκηση ολικής ποιότητας αλλά και την διαχείριση Περιβάλλοντος.

Τι προσφέρει η υπηρεσία FullPack; Toggle Icon

 Full Pack της MBA 50 – ΕΑΠ περιλαμβάνει: 

  • Video-Διδασκαλία με Θεωρία – Μεθοδολογία – Λυμένες ασκήσεις
  • Επικοινωνία για επίλυση αποριών
  • Εργασίες – Πρότυπη Ανάπτυξη & Παρουσίαση
  • Θέματα Εξετάσεων προηγούμενα και προτεινόμενα
  • Διάρκεια: έως 25/7/23
Πώς λύνω και παρουσιάζω την Εργασία μου; Toggle Icon

Καθοδηγούμαστε από την πρώτη ημέρα δημοσίευσης της εκφώνησης της Εργασίας, ως προς το ποια μεθοδολογία να ακολουθήσουμε για την επίλυση του εκάστοτε θέματος της Εργασίας. Μελετάμε το κάθε Θέμα, διακρίνοντας τη θεματική κατηγορία όπου ανήκει. Ξεκινάμε πρώτα εμείς να λύνουμε τις ασκήσεις και έπειτα επαληθεύουμε τις ενέργειες μας, μέσω των ενδεικτικών λύσεων του Κέντρου ΑΡΝΟΣ.

Πώς λύνω τις απορίες μου; Toggle Icon

Η επικοινωνία με τον καθηγητή γίνεται μέσω του προσωπικού του email. Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα μέσα από την πλατφόρμα να στείλουμε email απευθείας στον καθηγητή του Κέντρου.

Πώς προετοιμάζομαι για τις Εξετάσεις; Toggle Icon

Η προετοιμασία μας ξεκινάει με εφαλτήριο τις Εργασίες και κορυφώνεται με τις Εξετάσεις. Με σημείο αναφοράς τις ασκήσεις και τα θεωρητικά θέματα των εργασιών καθοδηγούμαστε βήμα – βήμα στη άμεση αναγνώριση των ζητούμενων στις εξετάσεις και την άμεση επίλυσή τους με στοχευμένη Μεθοδολογία. Στο live  τμήμα Προετοιμασίας, καλλιεργούμε συγκεκριμένο μοτίβο μάθησης για εύκολη
αντιμετώπιση των θεμάτων και σωστή διαχείριση του χρόνου επίλυσης.

MBA50 – Economics for Managers

Η αγορά περιλαμβάνει

  • Video-Διδασκαλία ΚαθοδήγησηςVideo-Διδασκαλία Καθοδήγησης
  • Εργασίες - Πρότυπη Ανάπτυξη & ΠαρουσίασηΕργασίες - Πρότυπη Ανάπτυξη & Παρουσίαση
  • Καθοδήγηση ΜελέτηςΚαθοδήγηση Μελέτης
  • Θέματα ΕξετάσεωνΘέματα Εξετάσεων
  • Φύλλα Μάθησης σε PdfΦύλλα Μάθησης σε Pdf

Ο Καθηγητής σου

Βιβή Τσούκα

Οικονομολόγος

MBA50 - Economics for Managers - Εργασίες & Προετοιμασία Εξετάσεων

Η αγορά περιλαμβάνει

  • Video-Διδασκαλία ΚαθοδήγησηςVideo-Διδασκαλία Καθοδήγησης
  • Εργασίες - Πρότυπη Ανάπτυξη & ΠαρουσίασηΕργασίες - Πρότυπη Ανάπτυξη & Παρουσίαση
  • Καθοδήγηση ΜελέτηςΚαθοδήγηση Μελέτης
  • Θέματα ΕξετάσεωνΘέματα Εξετάσεων
  • Φύλλα Μάθησης σε PdfΦύλλα Μάθησης σε Pdf

MBA50 – Economics for Managers