arnos.gr

Μικροοικονομία – Course
Μελέτη – Εργασίες – Εξετάσεις

Με μια ματιά

Το Course ‘’Μικροοικονομική – ΑΕΙ’’ παρουσιάζει με τη βοήθεια καλά οργανωμένου υποστηρικτικού εκπαιδευτικού υλικού (video μαθήματα, e-book, σημειώσεις) τα βασικά σημεία του συγκεκριμένου γνωστικού αντικειμένου της Οικονομικής επιστήμης. Ο προπτυχιακός φοιτητής σε οποιοδήποτε πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών με μάθημα σχετικό της Μικροοικονομικής μπορεί να αξιοποιήσει το υλικό του Course και να μάθει γρήγορα και αξιόπιστα SOS θεωρίες.

Η απλή και ξεκάθαρη δόμηση του συγκεκριμένου Course δίνει την ευχέρεια στον κάθε φοιτητή να επικεντρωθεί στα σημεία εκείνα τα οποία τον ενδιαφέρουν περισσότερο και στα οποία θα εξεταστεί στο τέλος της ακαδημαϊκής του περιόδου. Παράλληλα, η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τον καθηγητή του Course διευκολύνει το φοιτητή στην επίλυση αποριών του και για τα κομμάτια αυτά της ύλης τα οποία δεν παρουσιάζονται με αναλυτικό τρόπο στο Course. Εξελισσόμαστε και προσαρμοζόμαστε στις δικές σου εκπαιδευτικές ανάγκες!

Στείλε μας τις απορίες σου γύρω από την Μικροοικονομική και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου.

Ξεκίνα σήμερα το ταξίδι Αυτομάθησης στην Οικονομική επιστήμη…!

  • Video-ΔιδασκαλίαVideo-Διδασκαλία

  • ΣημειώσειςΣημειώσεις

    Υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό

  • e-booke-book

    Στοχευμένη Έξυπνη Μελέτη

Ενδιαφέρομαι να μάθω περισσότερα για την Μικροοικονομία

Περιεχόμενο Μαθήματος

Άνοιγμα όλων
Κεφ. 1ο: Εισαγωγικές Έννοιες
Κεφ. 2ο: Θεωρία Ζήτησης
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/40 Βήματα
Κεφ. 3ο: Θεωρία Παραγωγής
Κεφ. 4ο: Θεωρία Κόστους
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/43 Βήματα
Κεφ. 5ο: Τέλειος Ανταγωνισμός
Κεφ. 6ο: Ατελής ανταγωνισμός
Κεφ. 7ο: Η λειτουργία του ιδιωτικο-οικονομικού τομέα
Κεφ. 8ο: Οι αποτυχίες της αγοράς & οι οικονομικές λειτουργίες του κράτους
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/14 Βήματα
Κεφ. 9ο: Εξωτερικές Επιδράσεις
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/34 Βήματα
Κεφ. 11ο: Δημόσια παραγωγή ιδιωτικών αγαθών – Δημόσιες επιχειρήσεις
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/16 Βήματα
Κεφ. 12ο: Φορολογία
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/20 Βήματα

Διαθέσιμα Βιβλία

Γενικά (Λίγα λόγια για το course)

Μέσα από τη μελέτη της Μικροοικονομικής ο φοιτητής έρχεται σε επαφή με κάποια βασικά μέρη της Οικονομικής επιστήμης. Κάθε στέλεχος επιχειρήσεων (ή υπεύθυνος ενός οργανισμού) οφείλει όχι μόνο να γνωρίζει το πώς σε ένα μίκρο επίπεδο μπορούμε να ερμηνεύσουμε τις ενέργειες του μεμονωμένου καταναλωτή αλλά και του μεμονωμένου επιχειρηματία.

Η Μικροοικονομική μας βοηθάει να εκτιμήσουμε και να προβλέψουμε την οικονομική συμπεριφορά των βασικών οικονομικών μονάδων (δηλαδή των καταναλωτών και των επιχειρήσεων) και ταυτόχρονα να μάθουμε βασικά στοιχεία αναφορικά με το υπόδειγμα του τέλειου ανταγωνισμού αλλά και του μονοπωλίου. Έννοιες όπως η χρησιμότητα, η ελαστικότητα ζήτησης ως προς την τιμή, ο νόμος των φθινουσών αποδόσεων της μεταβλητής εισροής αλλά και η μεγιστοποίηση των κερδών  θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας. Επίσης, θα γνωρίσουμε το υπόδειγμα του ορίου των παραγωγικών δυνατοτήτων, το υπόδειγμα της ζήτησης και της προσφοράς ενός αγαθού, τον τρόπο ερμηνείας και υπολογισμού του πλεονάσματος καταναλωτή και παραγωγού καθώς και τον κρατικό έλεγχο τιμών (ανώτατες και κατώτατες τιμές) που σκοπεύει στη διόρθωση των ατελειών και των αδυναμιών της ελεύθερης αγοράς.

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς μπορεί να με βοηθήσει το Course ‘’Μικροοικονομική – ΑΕΙ’’ στη μελέτη μου; Toggle Icon

Η διδασκαλία στο Course είναι απλή και κατανοητή για κάθε αποδέκτη ανεξαρτήτως υπόβαθρου. Το Course είναι με τέτοιο τρόπο δομημένο έτσι ώστε να διευκολύνει την αυτομάθηση του φοιτητή με τη βοήθεια:

  • Video-Διδασκαλίας με Θεωρία – Επίλυση ασκήσεων
  • Σημειώσεις
  • Επικοινωνία για επίλυση αποριών
  • Θέματα Εξετάσεων προηγούμενα και προτεινόμενα

Σε κάθε ενότητα του Course υπάρχει ξεκάθαρη ένδειξη για το ποια video μαθήματα είναι πιο σημαντικά και χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής και κατανόησης από πλευράς του φοιτητή.  Ξεκίνα τη μελέτη σου από αυτό το υλικό έτσι ώστε να εξοικονομήσεις χρόνο!

Μπορώ να κάνω Live ιδιαίτερα μαθήματα με τον καθηγητή του Course ‘’Μικροοικονομική – ΑΕΙ’’; Toggle Icon

Ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα επικοινωνώντας με την Γραμματεία του Κέντρου Αρνός να προγραμματίσει Live ιδιαίτερα μαθήματα με τον καθηγητή του Course ‘’Μικροοικονομική – ΑΕΙ’’. Σε αυτά τα Live μαθήματα λύνονται απορίες και ασκήσεις σχετικές με την εξεταστέα ύλη που θα μας υποδειχθεί από τον φοιτητή. Η ύπαρξη πανεπιστημιακών σημειώσεων από τις αντίστοιχες διαλέξεις του μαθήματος στο εκάστοτε εκπαιδευτικό ίδρυμα διευκολύνει τη στοχευμένη εκπαιδευτική διαδικασία κατά τη διάρκεια των Live μαθημάτων.

Στο course ‘’Μικροοικονομική – ΑΕΙ’’ θα βρω εκπαιδευτικό υλικό που θα αντιστοιχεί πλήρως στην εξεταστέα ύλη μου; Toggle Icon

Το Course ‘’Μικροοικονομική – ΑΕΙ’’ παρουσιάζει με αναλυτικό τρόπο τα καίρια σημεία του συγκεκριμένου γνωστικού αντικειμένου της Οικονομικής επιστήμης. Η διαφορετική ύλη που διδάσκεται στα Οικονομικά μαθήματα των διαφόρων προγραμμάτων σπουδών των εγχώριων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων καθιστά δύσκολη την απόλυτη προσαρμογή του υποστηρικτικού εκπαιδευτικού υλικού του παρόντος Course στα μαθήματα αυτά. Γνωρίζοντας την ανάγκη του φοιτητή για εξατομικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη συγκεντρώνουμε στο course ασκήσεις και σημειώσεις από συγκεκριμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα έτσι ώστε να μπορούμε πιο εύκολα να προσαρμοστούμε στις δικές σου ανάγκες!

Μικροοικονομία – Course

Η αγορά περιλαμβάνει

  • Video-Διδασκαλία ΚαθοδήγησηςVideo-Διδασκαλία Καθοδήγησης
  • Φύλλα Μάθησης – Pdf με συνοπτική θεωρίαΦύλλα Μάθησης – Pdf με συνοπτική θεωρία
  • Καθοδήγηση ΜελέτηςΚαθοδήγηση Μελέτης

Ο Καθηγητής σου

Πέτρος Τσουμπρής

Απόφοιτος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Καθηγητής Μαθημάτων Οικονομικών και Διοίκησης

Η αγορά περιλαμβάνει

  • Video-Διδασκαλία ΚαθοδήγησηςVideo-Διδασκαλία Καθοδήγησης
  • Φύλλα Μάθησης – Pdf με συνοπτική θεωρίαΦύλλα Μάθησης – Pdf με συνοπτική θεωρία
  • Καθοδήγηση ΜελέτηςΚαθοδήγηση Μελέτης

Μικροοικονομία – Course