arnos.gr

ΠΛΗ36 – Σύγχρονα Δίκτυα & Υπηρεσίες
ΑΥΤΟΜΑΘΗΣΗ – ΕΡΓΑΣΙΕΣ – ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Με μια ματιά

Πώς προετοιμαζόμαστε από την αρχή στην ύλη της ΠΛΗ36;

Το Course Αυτομάθησης ΠΛΗ36, με την αναλυτική διδασκαλία σε video-μαθήματα και pdfs, φροντίζει ώστε οι φοιτητές της ΠΛΗ36 να δομήσουν από το μηδέν τις έννοιες σχετικά με προηγμένα θέματα δικτύων υπολογιστών που πραγματεύεται η ΘΕ και να τις κατανοήσουν με τρόπο απλό και άμεσο.

Δίχως αποστήθιση ή παπαγαλία, αποκαλύπτουμε τις κομβικές έννοιες, εξασφαλίζοντας την ομαλή ένταξη του φοιτητή στην ύλη και τις απαιτήσεις της ΠΛΗ36.

Ο διδάσκων της ΘΕ ΠΛΗ36, Ηλίας Τσουκάτος (Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών, MSc Computer Science), με την πολυετή εκπαιδευτική εμπειρία του, φροντίζει για την κατάκτηση όλων των απαραίτητων γνώσεων με λογική συνέπεια και συνέχεια.

Στη διάθεσή σας για επικοινωνία! email: [email protected]

  • Video-μαθήματαVideo-μαθήματα

    Θεωρία–μεθοδολογία–λυμένες ασκήσεις

  • Live μάθημαLive μάθημα

    Ζωντανά μαθήματα σε Group/Ιδιαίτερα

Ενδιαφέρομαι να μάθω περισσότερα για την ΠΛΗ36

Περιεχόμενο Μαθήματος

Άνοιγμα όλων
Μέρος Α: Δίκτυα Υπολογιστών – 1η εργασία
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/2 Βήματα
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/2 Βήματα
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/2 Βήματα
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/40 Βήματα
Μέρος Β: Αλγόριθμοι Γράφων – 2η εργασία
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/4 Βήματα
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/37 Βήματα
Μέρος Γ: Πρωτόκολλα Δικτύων – 3η εργασία
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/1 Βήματα
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/44 Βήματα
Μέρος Δ: Οπτική και Κινητές Τηλεπικοινωνίες – 4η εργασία
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/2 Βήματα
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/31 Βήματα
Μέρος Ε: Διάφορα – 5η εργασία
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/37 Βήματα

Διαθέσιμα Βιβλία

No related books found.

Λίγα λόγια για το Course

Στο Course Αυτομάθησης ΠΛΗ36 αναλύονται με απλό και καθαρό λόγο οι απαραίτητες έννοιες σχετικά με προηγμένα θέματα δικτύων υπολογιστών. Η ενδελεχής παρουσίαση σε video-διδασκαλία της θεωρίας και του τρόπου σκέψης, σε συνδυασμό με τα λυμένα παραδείγματα και τις εφαρμογές, καθιστούν το φοιτητή ικανό να διαχειρίζεται με επιτυχία όλες τις ασκήσεις, μεταβαίνοντας σταδιακά από τις απλές στις πιο σύνθετες. Η διδασκαλία των εννοιών και η προετοιμασία του φοιτητή στο Course γίνεται με:

  • Video-διδασκαλία καθοδήγησης και παρουσίασης της θεωρίας – μεθοδολογίας για κάθε έννοια της ΠΛΗ36.
  • Video-παρουσίαση λυμένων ασκήσεων και θεμάτων, για την κατανόηση και εμπέδωση του τρόπου σκέψης.

Ύλη – Διδακτικοί Στόχοι

Η ΠΛΗ36 είναι επιλογής στο τέταρτο έτος του Προγράμματος Σπουδών στην Πληροφορική με 20 ECTS. Είναι από τις ενδιαφέρουσες και σχετικά εύκολες ενότητες του ΕΑΠ και περιλαμβάνει:

Μέρος Α: Δίκτυα υπολογιστών (μέτριας δυσκολίας)

OSI, Επίπεδα 1, 2, 3, ARP, DHCP, IP addressing, IP subnetting, CSMA/CD, Βελτιστοποίηση, γραμμικός προγραμματισμός, Wireshark

Μέρος Β: Αλγόριθμοι γράφων (μέτριας δυσκολίας)

Spanning tree protocol, Ελάχιστο συνδετικό δέντρο (Prim, Kruskal), Συντομότερο μονοπάτι (Dijkstra, Bellman Ford, Floyd Warshall), CIDR, Δρομολόγηση, Routing protocols, Αυτόνομα συστήματα, BGP

Μέρος Γ: Πρωτόκολλα δικτύων (μέτριας δυσκολίας)

Μέγιστη ροή (Ford Fulkerson), CMST Kruskal,TCP, κέντρο μάζας

Μέρος Δ: Κινητές τηλεπικοινωνίες (μέτριας δυσκολίας)

GSM, Ισχύ, Επαναχρησιμοποίηση συχνότητας, Συστήματα αναμονής, Συστήματα αναμονής με απώλειες, Radio mobile.

Απαραίτητες Γνώσεις

Γνώση βασικών εννοιών της ΠΛΗ22.

Εκπαιδευτική Μέθοδος

Η παιδαγωγική μας πρακτική είναι η σύνδεση των εννοιών της ΠΛΗ36 και της εφαρμογής τους στην πράξη. Η παρουσίαση της μεθοδολογίας και των ασκήσεων στο Course Αυτομάθησης της ΠΛΗ36 γίνεται με γλώσσα λογικής συνέπειας και συνέχειας.

  • Αναλύουμε τις έννοιες, παρατηρώντας και κατανοώντας τις μαθηματικές σχέσεις που τις διέπουν.
  • Λογική συνέχεια μετάβασης από τις απλές στις πιο σύνθετες και συνδυαστικές ασκήσεις.
  • Δίνουμε βάση στην παρουσίαση και αποδόμηση των εννοιών, αποκαλύπτοντας το «πώς» και το «γιατί» της επιστημονικής σκέψης.
  • Ενθαρρύνουμε το φοιτητή να αναλάβει δράση, με εξάσκηση στις λυμένες ασκήσεις που βρίσκονται στο Course, αποκτώντας αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία του νικητή.

Αν κάτι θεωρείς ότι είναι δυσνόητο, είμαστε εδώ με την πρόκληση – πρόσκληση να σου το παρουσιάσουμε απλά και κατανοητά!

Εξάσκηση

H ΠΛΗ36 κατακτάται με τριβή και εξάσκηση. Οι λυμένες ασκήσεις που βρίσκονται στο Course Αυτομάθησης της ΠΛΗ36, δομημένες ανά κεφάλαιο, αποτελούνται από κατηγορίες διαβαθμισμένων απαιτήσεων, μέσω των οποίων μεθοδεύεται η εξάσκηση του φοιτητή και επιτυγχάνεται η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης, καθώς και η αποδόμηση των αντίστοιχων εννοιών.

Παράλληλα με τη μελέτη και την εξάσκηση στο Course ΠΛΗ36, ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα Coaching και Live μαθημάτων.

Συχνές Ερωτήσεις

Ξεκινάω σπουδές στη ΘΕ ΠΛΗ36. Πώς μελετάω; Toggle Icon

Με την αγορά του Course Αυτομάθησης για τη ΘΕ ΠΛΗ36, έχεις πρόσβαση σε όλο το απαιτούμενο υλικό για την μελέτη σου.

Ξεκινάω σπουδές στη ΘΕ ΠΛΗ36. Τι πρέπει να γνωρίζω; Toggle Icon

Η ΠΛΗ36 είναι επιλογής στο τέταρτο έτος του Προγράμματος Σπουδών στην Πληροφορική. Η ΠΛΗ36 είναι 3 μαθήματα σε 1. Τα μέρη της ΠΛΗ36 είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους. Αυτό είναι θετικό, γιατί τα κενά σε προηγούμενο μέρος δεν εμποδίζουν την κατανόηση των παρακάτω. Όμως είναι και αρνητικό, γιατί δεν θα δοθεί αργότερα ευκαιρία να καλυφθούν τα προηγούμενα κενά. Η ΠΛΗ36 απαιτεί μικρή επανάληψη στο υπόβαθρο δικτύων υπολογιστών (ΠΛΗ22). Απαιτεί σωστή κατανομή του χρόνου μελέτης κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους. Δεν αρκεί το διάβασμα λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις. Όχι βιασύνη στο διάβασμα, όχι επιφανειακή μελέτη. Απαιτεί προσεκτική ανάγνωση των εκφωνήσεων των ασκήσεων, μέχρι την πλήρη αποδόμηση και κατανόησή τους. Όχι αποστήθιση και απομνημόνευση των λύσεων! Επίσης απαιτεί αυστηρή τήρηση του πλάνου μελέτης. Τέλος απαιτεί την αντιμετώπιση των εργασιών, όχι αποκλειστικά σαν υλικό προς παράδοση, αλλά ως υποψήφια θέματα εξετάσεων!

Έχω κενά στα προαπαιτούμενα. Τι μπορώ να κάνω; Toggle Icon

Κανένα πρόβλημα! Φροντίζουμε για την κάλυψη εισαγωγικών εννοιών στο υπόβαθρο (ΠΛΗ22) που απαιτείται για την ΠΛΗ36, για να βοηθήσουμε τον φοιτητή που έχει κάποια κενά. Με το αναλυτικό υλικό διδασκαλίας, μελέτης και εξάσκησης σε video και pdfs, είμαστε εδώ για να εμπνεύσουμε τον φοιτητή να διαμορφώσει μια υπέροχη σχέση με την ΠΛΗ36 με τρόπο απλό, άμεσο και κατανοητό. Δίχως αποστήθιση ή παπαγαλία, βοηθάμε το φοιτητή αφενός να εμπεδώσει αποτελεσματικά από την αρχή τις κομβικές έννοιες και αφετέρου εξασφαλίζουμε την ομαλή ένταξή του στην ύλη και τις απαιτήσεις του μαθήματος.

Η ύλη της ΘΕ ΠΛΗ36 τι περιέχει; Toggle Icon

Η ΠΛΗ36 αποτελείται από τα εξής διδακτικά μέρη:

Μέρος Α: Δίκτυα υπολογιστών (μέτριας δυσκολίας)

OSI, Επίπεδα 1, 2, 3, ARP, DHCP, IP addressing, IP subnetting, CSMA/CD, Βελτιστοποίηση, γραμμικός προγραμματισμός, Wireshark

Μέρος Β: Αλγόριθμοι γράφων (μέτριας δυσκολίας)

Spanning tree protocol, Ελάχιστο συνδετικό δέντρο (Prim, Kruskal), Συντομότερο μονοπάτι (Dijkstra, Bellman Ford, Floyd Warshall), CIDR, Δρομολόγηση, Routing protocols, Αυτόνομα συστήματα, BGP

Μέρος Γ: Πρωτόκολλα δικτύων (μέτριας δυσκολίας)

Μέγιστη ροή (Ford Fulkerson), CMST Kruskal, TCP, UDP, κέντρο μάζας

Μέρος Δ: Κινητές τηλεπικοινωνίες (μέτριας δυσκολίας)

GSM, Ισχύ, Επαναχρησιμοποίηση συχνότητας, Συστήματα αναμονής, Συστήματα αναμονής με απώλειες, Radio mobile.

Πώς κάνω τη Μελέτη και την Εξάσκησή μου; Toggle Icon

Η μελέτη μας ακολουθεί ακριβώς την σειρά που είναι οργανωμένα τα video-μαθήματα στην σελίδα της ΘΕ. Επίσης, κάθε δεύτερη εβδομάδα, ο καθηγητής της ΠΛΗ36 αναρτά στην σελίδα της ΘΕ την Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης. Ο φοιτητής μελετά το εκπαιδευτικό υλικό του Course, με την καθοδήγηση του καθηγητή. Μελετά τα video-μαθήματα της θεωρίας, καθώς και τις λυμένες ασκήσεις ανά κεφάλαιο που βρίσκονται αναρτημένες στην ενότητα. Στη συνέχεια, η τριβή και εξάσκηση είναι κομβικής σημασίας για τη διασφάλιση της γνώσης. Οι λυμένες ασκήσεις που βρίσκονται ανά κεφάλαιο είναι διαβαθμισμένων απαιτήσεων, μέσω των οποίων ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα να εξασκηθεί και να αποδομήσει στην πράξη τις έννοιες που μελέτησε. Ο φοιτητής στέλνει στο email του καθηγητή ([email protected]) τυχόν απορίες προς επίλυση και ανατροφοδότηση.

Ποια βιβλία έχετε για τη μελέτη; Toggle Icon

Όλο το απαιτούμενο υλικό για την ΠΛΗ36 βρίσκεται αναρτημένο στην σελίδα της ΘΕ (pdfs και video-μαθήματα). Περιλαμβάνει όλη την απαραίτητη θεωρία με τρόπο απλό και κατανοητό, η οποία συνοδεύεται από παραδείγματα, λυμένες ασκήσεις και λυμένα θέματα εξετάσεων και στοχευμένη μεθοδολογία, που βοηθούν το φοιτητή να κατανοήσει την ύλη γρήγορα και ουσιαστικά. Ο εύληπτος τρόπος παρουσίασης της ύλης και η προσεκτική επιλογή των παραδειγμάτων εξασφαλίζουν την κατανόηση της ύλης.

Μπορώ να κάνω Live μαθήματα, ιδιαίτερα ή ομαδικά, στη ΘΕ ΠΛΗ36; Toggle Icon

Παράλληλα με την αυτομάθηση και την εξάσκηση, ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα προσωπικού coaching και συμμετοχής του σε ατομικά/ομαδικά Live μαθήματα, για την κατάκτηση της αυτοπεποίθησης.

Έλα να σε εμπνεύσουμε και να αποκαλύψουμε μαζί την απλότητα της ΠΛΗ36!

Πώς μπορώ να βοηθηθώ στις εργασίες της ΘΕ ΠΛΗ36; Toggle Icon

Το πρόγραμμα μελέτης της ΠΛΗ36 περιλαμβάνει την υλοποίηση 5 εργασιών, με βασική προϋπόθεση την εκπόνησή τους για τη συμμετοχή στις εξετάσεις (πρέπει να συγκεντρώσεις συνολικά τουλάχιστον 25 από τις 50 μονάδες των 5 εργασιών). Καθεμιά από τις 4 πρώτες εργασίες αφορά σε κάθε μέρος (Α, Β, Γ, Δ) από αυτά που παρουσιάσαμε παραπάνω. Η 5η εργασία είναι επαναληπτική. Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών είναι περίπου το εξής: Εργασία 1 στα τέλη Νοεμβρίου, Εργασία 2 στις αρχές Ιανουαρίου, Εργασία 3 στα τέλη Φεβρουαρίου, Εργασία 4 στις αρχές Απριλίου, Εργασία 5 στα τέλη Μαΐου. Η μελέτη, κατανόηση και επίλυση των εργασιών, μας προετοιμάζει δυναμικά και στοχευμένα για την επιτυχία μας επί των αντίστοιχων θεμάτων των εξετάσεων.

Ο μέσος όρος των βαθμών των εργασιών συμμετέχει κατά 30% στη διαμόρφωση του τελικού βαθμού του μαθήματος και ο βαθμός των εξετάσεων συμμετέχει κατά 70%.

Οι λύσεις των εργασιών παρουσιάζονται ανά ερώτημα σε μορφή video-διδασκαλίας και pdf στο Course Αυτομάθησης της ΠΛΗ36. Πριν την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής στην πλατφόρμα study.eap.gr, διεξάγεται online live συνεδρία με στόχο την επίλυση αποριών και την στοχευμένη εξήγηση των λύσεων της εργασίας.

Μπορώ να έχω ατομική φροντίδα στην εκπόνηση των εργασιών; Toggle Icon

Οι φοιτητές που επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν με το φροντιστήριο μας και να έχουν προσωπική-ατομική υποστήριξη στην εκπόνηση των εργασιών.

Πώς προετοιμάζομαι για τις εξετάσεις της ΠΛΗ36; Toggle Icon

Η προετοιμασία για τις εξετάσεις της ΠΛΗ36 πραγματοποιείται με:

  • Video-μαθήματα: Ανάλυση σε video των λύσεων επιλεγμένων SOS θεμάτων προηγούμενων ετών της ΠΛΗ36.
  • Live μαθήματα προετοιμασίας εξετάσεων στο επαναληπτικό τμήμα της ΠΛΗ36, με διδασκαλία στα θέματα εξετάσεων προηγούμενων ετών, τεχνικές για γρήγορη αναγνώριση των ζητούμενων και SOS tips.
Τι επιτρέπεται στις εξετάσεις της ΠΛΗ36; Toggle Icon

Οι εξετάσεις διεξάγονται τα τελευταία χρόνια από απόσταση και αποτελούνται από 4 θέματα προς γραπτή επίλυση. Μην έχεις άγχος, αλλά μην χάσεις χρόνο κάνοντας διαλογισμό για τα θέματα. Αν σε κάποιο θέμα σκαλώσεις, δεν έχεις την πολυτέλεια να το σκέφτεσαι για πολλή ώρα. Καλύτερα να το αφήσεις και να πας στο επόμενο.

Πώς μπορώ να γνωρίσω τη διδασκαλία της ΠΛΗ36; Toggle Icon

Οι φοιτητές που εγγράφονται στην ΠΛΗ36 μπορούν να επικοινωνήσουν με το διδάσκοντα της ενότητας, Ηλία Τσουκάτο ([email protected]).

Πώς επικοινωνώ και λύνω τις απορίες μου; Toggle Icon

Η επικοινωνία με το Κέντρο μας γίνεται με έναν από τους εξής τρόπους:

  • Δια ζώσης στα γραφεία μας (Σολωμού 29, Αθήνα, TK 10682)
  • Τηλεφωνικά στο 210-3822157
  • Μέσω email: [email protected]

 

Για την επίλυση αποριών μπορούμε να σε φροντίσουμε με προσωπικό coaching – live μάθημα για να κατακτήσεις την ΠΛΗ36 με αυτοπεποίθηση!

ΠΛΗ36 – Σύγχρονα Δίκτυα & Υπηρεσίες

Η αγορά περιλαμβάνει

  • Video-Διδασκαλία ΚαθοδήγησηςVideo-Διδασκαλία Καθοδήγησης
  • Εργασίες - Πρότυπη Ανάπτυξη & ΠαρουσίασηΕργασίες - Πρότυπη Ανάπτυξη & Παρουσίαση
  • Θέματα ΕξετάσεωνΘέματα Εξετάσεων
  • Φύλλα Μάθησης σε PdfΦύλλα Μάθησης σε Pdf

Ο Καθηγητής σου

Ηλίας Τσουκάτος

Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ, ΕΜΠ, Αθήνα

MSc Computer Science, University of California, Riverside, USA

ΠΛΗ36 – Σύγχρονα Δίκτυα & Υπηρεσίες

Η αγορά περιλαμβάνει

  • Video-Διδασκαλία ΚαθοδήγησηςVideo-Διδασκαλία Καθοδήγησης
  • Εργασίες - Πρότυπη Ανάπτυξη & ΠαρουσίασηΕργασίες - Πρότυπη Ανάπτυξη & Παρουσίαση
  • Θέματα ΕξετάσεωνΘέματα Εξετάσεων
  • Φύλλα Μάθησης σε PdfΦύλλα Μάθησης σε Pdf

ΠΛΗ36 – Σύγχρονα Δίκτυα & Υπηρεσίες